Termeni si conditii

REGULAMENT PRIVIND TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE A WEBSITE-ULUI www.elleganza.ro


ACCEPTUL UTILIZARII WEBSITE-ULUI
www.elleganza.ro

Prezentul document pune la dispozitia utilizatorilor Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a website-ului www.elleganza.ro („Regulamentul”) si constituie cadrul legal in care se desfasoara relatiile contractuale intre parti.

1.1. Website-ul www.elleganza.ro (denumit in continuare „www.elleganza.ro”) este proprietatea societatii RITM IMPORT EXPORT S.R.L. (societate cu sediul social situat in Bucuresti, Sector 2, Str. Frederic Chopin Nr.9B, Camera 1, Et.1, Ap.5, cod fiscal RO4942965, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/26506/1993), titulara brandului ElleGanza, denumita in continuare «RITM IMPORT EXPORT», societate care are si calitatea de administrator al website-ului www.elleganza.ro.

1.2. Utilizarea www.elleganza.ro reprezinta un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului Regulament, cu toate efectele si consecintele care decurg din acesta. In cazul in care utilizatorii nu sunt de acord cu termenii si conditiile impuse, recomandam incetarea imediata a accesarii www.elleganza.ro. In vederea utilizarii in conditii optime a www.elleganza.ro, se recomanda citirea cu atentie a prezentului Regulament.

1.3. Prezentul Regulament furnizeaza informatii despre conditiile de comercializare a produselor ElleGanza, conform ofertei expuse pe www.elleganza.ro.


ACCESUL
PE www.elleganza.ro

2.1.   Permisiunea de a utiliza www.elleganza.ro se considera a fi data sub conditia respectarii urmatoarelor reguli de utilizare:

este interzisa copierea integrala sau partiala, distribuirea oricarei parti sau sectiuni a www.elleganza.ro, indiferent de mediul de stocare pe care se realizeaza copierea, precum si copierea in scopul distribuirii;
este interzisa orice interventie care ar putea cauza disfunctionalitatea www.elleganza.ro;
este interzisa orice alterare sau modificare a oricarei parti a www.elleganza.ro;
este interzis orice demers prin care s-ar putea facilita sau incuraja actiuni care incalca termenii si conditiile de utilizare enuntati in cuprinsul prezentului Regulament ori dispozitiile legale aplicabile pentru desfasurarea legala a activitatilor specifice.

2.2.   In scopul plasarii de comenzi prin intermediul www.elleganza.ro, va fi necesara crearea de catre utilizator a unui cont personal. Procedand astfel, utilizatorul isi asuma integral responsabilitatea pentru toate informatiile furnizate in vederea crearii contului, si, in consecinta, este sfatuit sa asigure securitatea parolei contului creat. In vederea utilizarii judicioase a www.elleganza.ro, utilizatorii se declara a fi de acord sa furnizeze exclusiv informatii adevarate, corecte, actuale si complete.

2.3. www.elleganza.ro contine linkuri 

2.4. Este interzisa crearea de legaturi intre www.elleganza.ro si alte website-uri, fara acordul prealabil scris emis de RITM IMPORT EXPORT. In caz contrar, RITM IMPORT EXPORT nu isi asuma responsabilitatea pentru website-urile neafiliate cu care www.elleganza.ro ar putea fi legat sau pentru materialele postate pe acest website de catre alte persoane decat cele autorizate de RITM IMPORT EXPORT. De asemenesa, RITM IMPORT EXPORT isi rezerva dreptul de a solicita sanctionarea persoanelor vinovate de efectuarea legaturii, in lipsa acordului sau expres.


PRODUSELE OFERITE SPRE VANZARE

3.1.   Utilizatorii vor identifica pe www.elleganza.ro o gama larga de produse comercializate de RITM IMPORT EXPORT, cu privire la care sunt puse la dispozitie informatii complete, pentru o corecta si deplina informare a utilizatorilor.

3.2.   Produsele comercializate prin intermediul www.elleganza.ro sunt produse noi, in ambalajul original. In momentul livrarii, produsele comercializate prin intermediul www.elleganza.ro sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare.

3.3.   Produsele comercializate prin intermediul www.elleganza.ro sunt oferite in forma in care vin de la producatori, precum si in limita stocului disponibil. RITM IMPORT EXPORT isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care produsul comandat este indisponibil pentru o perioada nedeterminata.


PRETURILE PRACTICATE

4.1.   Preturile practicate de RITM IMPORT EXPORT prin intermediul www.elleganza.ro includ TVA in cota aplicabila conform legislatiei in vigoare, dar nu includ cheltuielile pentru livrare, cu exceptia comenzilor de minim 499 lei.

4.2.   RITM IMPORT EXPORT isi rezerva dreptul de a modifica preturile practicate pentru produsele disponibile pe www.elleganza.ro, fara notificarea prealabila a utilizatorilor. Cu toate acestea, in cazul in care comanda a fost deja emisa, pretul de achizitie al produselor nu se poate modifica decat cu acordul clientului.


PLASAREA COMENZII

5.1.   Plasarea comenzilor prin intermediul www.elleganza.ro se poate realiza exclusiv in conditiile in care utilizatorii isi vor crea cont pe www.elleganza.ro.

5.2.   RITM IMPORT EXPORT recomanda clientilor ca, inainte de efectuarea unei comenzi, sa verifice cu atentie caracteristicile produsului, astfel cum apar prezentate pe www.elleganza.ro.

5.3.   Programul de procesare a comenzilor plasate pe www.elleganza.ro este de luni pana vineri intre orele 10:00 – 18:00, livrarea urmand a se efectua de luni pana vineri intre orele 09:00 – 19:00, prin curier/FAN Courier.

5.4.   Prin finalizarea comenzii, clientul consimte ca RITM IMPORT EXPORT poate sa il contacteze, in urmatoarele scopuri:

 validarea disponibilitatii produselor solicitate de client, in termen de 3 zile lucratoare;
 stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor, in scris;
 informarea clientului cu privire la stadiul livrarii produselor, la conditiile de plata, precum si cu privire la orice probleme care se pot ivi pe parcursul derularii raporturilor contractuale derulate in baza respectivei comenzi.

5.5.   In situatia in care clientul are o problema legata de comanda plasata sau daca doreste mai multe amanunte sau clarificari in conexiune cu comanda plasata, acesta poate transmite un e-mail la adresa [email protected] sau sunand la numerele de telefon: 021 314 96 16 sau 0770 355 650, de luni pana vineri intre orele 10:00 – 18:00.


FACTURAREA ȘI MANIERA DE PLATA

6.1.   RITM IMPORT EXPORT va emite catre client factura pentru produsele comandate, iar clientul este obligat sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii, conform legislatiei in vigoare.

6.2.   Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel afisat pe www.elleganza.ro si cu cel prezentat de consilierul clienti al societatii RITM IMPORT EXPORT, in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma.

6.3.   RITM IMPORT EXPORT va transmite clientului factura aferenta comenzii plasate, precum si pentru orice alte costuri aferente comenzii, in format material, prin includerea facturii in pachetul care cuprinde produsul livrat, sau in format electronic, la adresa de e-mail comunicata de catre client.

6.4.   Indiferent de modalitatea de transmitere a comenzii, momentul incheierii contractului la distanta il constituie momentul confirmarii, pe un suport durabil, de catre RITM IMPORT EXPORT, a acceptarii comenzii transmise de client, aplicandu-se prevederile legale incidente cuprinse de O.G. nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative („O.G. nr. 34/2014”).

6.5.   Clientul are obligatia de a verifica produsele achizitionate prin intermediul www.elleganza.ro la intrarea in posesia acestora, in prezenta personalului curierului.

6.6.   Produsele comandate pot fi platite online - cu cardul, prin platforma disponibila pe www.elleganza.ro sau prin ordin de plata. RITM IMPORT EXPORT isi rezerva dreptul ca, in anumite cazuri, sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza prin ordin de plata/transfer bancar.

  • Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Visa Electron/Maestro/MasterCard).

Daca ati ales metoda de plata " Online prin card bancar " este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.

- Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectueaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

- "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

Important de stiut! - Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

  • Online in rate egale fara dobanda prin card de cumparaturi.

Dupa ce veti introduce numarul de card in pagina procesatorului de plati, sistemul va detecta automat daca este un card eligibil pentru plata in rate, la una din bancile agreate de catre magazin si va afisa o lista de unde puteti alege numarul de rate dorit.

Prin card de credit emis de Banca Transilvania (Programul Star BT)

Acum e mai usor sa-ti cumperi tot ce iti doresti cu cardul STAR de la Banca Transilvania. Ti-ai ales produsul dorit? Cu cardul STAR poti sa platesti in 6 RATE fara dobanda.

Card STAR Forte

Sunt incluse in programul STAR Card cardurile de cumparaturi: STAR Forte, STAR Forte pentru Medici, STAR Gold, Visa Gold BT-Rotary, STAR Platinum,Visa Business Gold Credit Card, Visa Business Silver Credit Card, BT Flying Blue Classic si BT Flying Blue Premium

Daca nu ai unul dintre cardurile din programul STAR aplica aici si platile online devin mai simple ca oricand: Rate fara dobanda perioada de gratie de pana la 56 de zile gratis, comision zero la toate cumparaturile fara dobanda plati sigure pe internet

Intra pe www.starbt.ro si afla toate avantajele programului STAR. 0800 80 2273(CARD) Apel gratuit din orice retea nationala, fixa sau mobila *8028 apelabil din orice retea nationala, fixa si mobila 0264.594.337 apelabil din orice retea, inclusiv international.

Prin card de credit emis de BCR:

E usor sa faci cumparaturi cand ai CARDUL BUN DE PLATA de la BCR! Ai RATE fara dobândă si reduceri la comerciantii parteneri! Plateste prin cardul tau de credit BCR pe website www.elleganza.ro si beneficiezi de oferta standard de 6 rate fara dobanda!

Cine poate plati in rate? Sunt înscrişi automat şi gratuit toţi clienţii care deţin unul dintre cardurile de credit BCR înrolate în Program şi care, la momentul efectuării tranzacţiei la comercianţii parteneri ai BCR, solicită facilitatea „Rate fără dobândă”. Cardurile de credit BCR înrolate în Programul de Rate cu 0% dobândă sunt:

• BUN DE PLATA Standard MasterCard sau Visa (inclusiv contactless)

• BUN DE PLATA Gold MasterCard sau Visa

• MasterCard GOLD EUR

• EPB Platinum sau World Signia MasterCard

Pentru a plati online cu cardul, in procesul de comanda selectati optiunea de plata "Online prin card bancar", introduceti datele cardului dvs BCR si numarul de rate dorit. Platile online sunt procesate direct de catre BCR prin intermediul platformei EuPlatesc. Sistemul de plata este securizat la cele mai inalte standarde, inclusiv 3D Secure.

Vrei si tu cardul BUN DE PLATA de la BCR?

• Aplica acum pe www.bcr.ro sau

• Trimite SMS la 1780, tarif normal, cu textul “Card” şi vei fi contactat de catre un operator bancar sau

• Apeleaza gratuit, non-stop, din orice reţea naţională InfoBCR la numarul 0800.801.BCR (0800.801.227)

Spor la cumparaturi!

Prin card de credit emis de BRD Finance

Uita de timpul petrecut in trafic si de aglomeratia din magazine ! Prin cardurile BRD Finance planurile prind viata direct din confortul casei tale, cu doar un click : www.brdfinance.ro.

- alegi produsele dorite

- alegi optiunea de plata potrivita nevoilor tale si platesti rapid si in deplina siguranta :

a) plata cu perioada de gratie de pana la 47 de zile : 0% dobanda pe parcursul perioadei de gratie, 0% comision pentru tranzactia efectuata.

b) plata in rate cu 0% dobanda, alegand durata de rambursare potrivita bugetului tau si beneficiind de 0% comision pentru tranzactia efectuata.

Consulta detalii complete despre cardurile BRD Finance participante si optiunile de plata, precum si exemple reprezentative de rambursare, pe www.brdfinance.ro.

Prin card de credit emis de Alpha Bank

“Optiunea de plata in rate cu 0% dobanda prin cardul tau de credit de la Alpha Bank (AlphaCard Visa Credit, AlphaCard Visa Gold si Alpha MasterCard Credit)

Acest serviciu oferit de Alpha Bank permite detinatorilor de carduri de credit in lei emise de banca sa beneficieze de o solutie de plata in rate flexibila pentru bunurile/serviciile achizitionate cu cardurile de credit de la comerciantii afiliati acestui serviciu.

· Confortabil - Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi numarul de rate in care doresti sa rambursezi contravaloarea comenzii. Tranzactia se va efectua in numarul de rate ales de tine exact la momentul efectuarii platii;

Convenabil - Pentru a beneficia de 0% dobanda, trebuie sa platesti lunar rata aferenta, egala cu costul bunurilor impartit la numarul de luni ales pentru plata. Daca sunt efectuate si alte tipuri de tranzactii, este necesara plata in intregime a sumei lunare datorate pentru a beneficia de dobanda 0%;

· Flexibil - Poti alege plata in rate ori de cate ori doresti in limita liniei de credit aferenta cardului tau. Pe masura ce rambursezi ratele lunare, sumele rambursate devin din nou disponibile pe contul tau de card;

· Accesibil - Esti liber sa folosesti oricand plata in rate in orice magazin partener; ai libertatea sa alegi numarul de rate care ti se potriveste cel mai bine;

· Transparent - Extrasul de cont de card emis lunar iti va arata de fiecare data ce rata trebuie sa platesti pentru luna curenta si suma ratelor viitoare ramase de platit.

Prin card de credit emis de Piraeus Bank

Anul acesta se poarta cumparaturile fara griji!

Plateste prin cardul tau de credit pe website www.elleganza.ro si poti beneficia de 6 rate fara dobanda!

Daca esti posesorul unui card de credit emis de Piraeus Bank pentru persoane fizice sau persoane juridice poti solicita plata in rate direct online la magazinele afilitate serviciului „Eu Platesc”. Tipurile de carduri de credit emise de Piraeus Bank sub sigla Visa si participante la acest program sunt:

· Visa Exact

· Visa Exclusive Gold

· Visa Business Standard

· Visa Business Gold

Pentru a plati online cu cardul in rate trebuie sa:

Alegi optiunea de plata "Online prin card bancar”
Introduci datele cardului
Specifici numarul de rate dorit.

Platile online se efectueaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" furnizat de Visa care asigura tranzactiilor on-line un nivel sporit de securitate.

Aplica acum pentru un card de cumparaturi Piraeus Bank pe www.piraeusbank.ro sau contacteaza-ne la 0800.801.802!

Start la cumparaturi !

6.7.   RITM IMPORT EXPORT poate renunta la comanda efectuata de catre client, in urma unei notificari prealabile adresate clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:

 datele furnizate de catre client, pe www.elleganza.ro sau in cuprinsul comenzii, sunt incomplete sau incorecte;
 activitatea clientului pe www.elleganza.ro poate si/sau produce daune de orice natura societatii RITM IMPORT EXPORT si/sau partenerilor sai;
 tranzactia online esueaza sau este declarata invalida;
 banca emitenta nu accepta cardului clientului/tranzactia;
 in cazul in care clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau daca exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.


LIVRAREA PRODUSELOR

7.1.   Livrarea produselor comandate prin intermediul www.elleganza.ro va fi efectuata numai dupa alimentarea contului RITM IMPORT EXPORT cu sumele aferente produselor comandate. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

7.2.   Livrarea produselor se va face in maxim 3 zile lucratoare de la data confirmarii comenzii, prin intermediul unui terte societati de curierat, oriunde pe teritoriul Romaniei.

7.3.   Costurile de livrare a comenzii sunt suportate de catre RITM IMPORT EXPORT doar in situatia in care suma corespunzatoare unei singure comenzi este de minim 499 lei.

7.4.   La solicitarea RITM IMPORT EXPORT sau a curierului, clientul va face dovada identitatii sale printr-un act emis de autoritati oficiale si va comunica numarul de comanda atribuit. In cazul in care clientul se afla in imposibilitatea receptionarii comenzii in mod personal, comanda va fi lasata la adresa precizata de client doar unei persoane de peste 18 ani si doar in cazul comunicarii catre curier a numarului comenzii. Nicio cerere de livrare a unei comenzi nu va putea fi onorata daca clientul nu indeplineste conditiile de mai sus.

7.5.   In cazul livrarii la locul de munca al clientului, caz in care curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona comanda.

7.6.   Clientul va fi contactat telefonic de catre curier prealabil livrarii, pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii comenzii pe www.elleganza.ro.

7.7.   Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul curierului.

7.8.   Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre curier la livrarea produselor comandate prin curier, la care este anexata si factura fiscala care contine toate informatiile despre produsele livrate. Deasemenea, clientul va verifica daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate in considerare. Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare perfecta si este atestata de semnatura aplicata de client pe documentele legale.

7.9. In cazul in care un produs comandat de catre client nu poate fi livrat, RITM IMPORT EXPORT va informa clientul asupra acestui fapt si va returna in contul clientului contravaloarea produsului, in termen de maxim 14 zile de la data la care RITM IMPORT EXPORT a luat la cunostinta acest fapt.


POLITICA DE RETUR A PRODUSELOR

8.1.   In virtutea prevederilor art. 9 din O.G. nr. 34/2014, RITM IMPORT EXPORT ii va permite clientului sa returneze produsele comandate, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere din contract, in termen de 14 zile de la data primirii produsului, cu respectarea conditiilor de retur detaliate mai jos.

8.2.   In virtutea dreptului de retragere mentionat la art. 8.1. de mai sus, clientul are obligatia de a informa RITM IMPORT EXPORT, la adresa e-mail [email protected], inainte de implinirea termenului de 14 zile ante-mentionat, cu privire la decizia sa de a se retrage din contract.

8.3.   Nu pot face obiectul retragerii din contract produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de client sau personalizate in mod clar si nici produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de catre client.

8.4.   In cazul returnarii produsului achizitionat prin intermediul www.elleganza.ro, in virtutea dreptului de retragere a clientului reglementat de prezentul capitol, RITM IMPORT EXPORT va rambursa in integralitate clientului suma primita cu titlu de plata, in cel mult 14 zile de la data la care este informat despre decizia de retragere din contract a clientului, folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de client pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care clientul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina clientului plata de comisioane in urma rambursarii.

8.5.   www.elleganza.ro va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea si verificarea produsului vandut.

8.6.   Clientul va suporta costurile directe legate de returnarea produselor. Prin urmare, din valoarea sumei returnate, RITM IMPORT EXPORT va retine costul transportului suportat de www.elleganza.ro la expedierea coletului (in toate situatiile in care clientul a beneficiat de transport gratuit). Valoarea retinuta se calculeaza in functie de tariful practicat de firma transportatoare si de formatul expeditiei (colet).

8.7.   Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat, sa nu fie folosit, sa nu prezinte urme de purtare, lovire sau murdarie, sa contina toate accesoriile aferente produsului (daca este cazul), sa fie in ambalajul original, cu etichetele intacte, insotit de certificatul de garantie, factura si chitanta de la curier (in original sau copie), sa nu prezinte defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate anterior de client societatii RITM IMPORT EXPORT, in scris). RITM IMPORT EXPORT isi rezerva dreptul de a nu accepta retragerea din contract in cazul in care la returnarea produselor se constata ca acestea nu se afla in starea in care au fost livrate, conform celor aratate mai sus.

8.8.   Daca doreste schimbarea marimii/culorii produsului comandat sau inlocuirea produsului cu un alt produs, clientul va trimite produsul/produsele pe care doreste sa il/le schimbe prin curier, la adresa de returnare, Str. Ion Campineanu 31, sector 1, Bucuresti, sau prin formular retur website, impreuna cu certificatul de garantie, factura si chitanta de la curier (in original sau copie), dupa ce in prealabil a notificat acest lucru societatii RITM IMPORT EXPORT. Returnarea produsului solicitat la schimb se face prin curier la adresa specificata de client.

8.9.   Pentru notificari ale intentiei de retur si orice alte intrebari, clientul poate contacta RITM IMPORT EXPORT la adresa: [email protected]


CONFORMITATEA
ȘI GARANTIA PRODUSELOR

9.1. Clientul persoana fizica, care are, in virtutea prevederilor legislatiei in vigoare, calitatea de consumator, beneficiaza de o garantie legala (de conformitate) de 2 (doi) ani, perioada calculata de la data livrarii produselor. Fac exceptie produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, caz in care termenul de garantie se va reduce la aceasta durata.

9.2. In virtutea garantiei legale (de conformitate) ante-mentionate, daca la livrare constata ca un produs nu corespunde comenzii plasate pe www.elleganza.ro si acceptate de RITM IMPORT EXPORT, clientul persoana fizica poate solicita:

 repararea produsului; sau
 inlocuirea produsului (fara vreo plata din partea clientului), in termen de 15 zile calendaristice de la data informarii cu privire la neconformitatea constatata (daca repararea sau inlocuirea se aplica acelui tip de produs si este posibila); sau
 restituirea pretului produsului (returnarea produsului urmand sa se realizeze pe cheltuiala societatii RITM IMPORT EXPORT).

9.3. Clientii persoane fizice beneficiaza si de o garantie comerciala de 30 zile de la data primirii produsului.

9.4. Garantia comerciala oferita nu afecteaza celelalte drepturi ale clientilor persoane fizice, stabilite de legislatia aplicabila.

9.5. In cazul in care clientul este persoana juridica, acesta are obligatia de a verifica produsul comandat imediat ce l-a primit si, in termen de 14 zile lucratoare de la data livrarii, are obligatia de a informa in scris RITM IMPORT EXPORT cu privire la orice neconformitate a produselor. In lipsa unei asemenea informari, produsul va fi considerat acceptat de catre client, iar acesta nu va mai putea invoca ulterior neconformitati ale produsului (inclusiv vicii aparente, vicii ascunse sau alte deficiente).

9.6. RITM IMPORT EXPORT garanteaza ca produsele livrate sunt in concordanta cu standardele de calitate impuse de legislatia aplicabila.

9.7. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente si copiile de pe factura fiscala, instructiunilor de folosire, certificatului de garantie, notificarea in scris a defectului observat si pretentiile clientului, la adresa Str. Ion Campineanu nr. 31, Sector 1, Bucuresti. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate clientului fara a i se solutiona cererea de remediere a defectului constatat.

9.8. Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum lovituri, crapaturi, ciobiri, produsele utilizate in conditii neadecvate, interventia mecanica sau plastica asupra produselor.

9.9. Garantia de care beneficiaza clientii se regaseste in certificatul de garantie ce insoteste produsul. Pentru a beneficia de garantie, clientul are obligatia sa respecte instructiunile, recomandarile si observatiile cuprinse in certificatul de garantie.

9.10. Pentru orice intrebari legate de garantie, clientul are rugamintea sa contacteze pe reprezentantii RITM IMPORT EXPORT la adresa de e-mail [email protected] sau telefonic la 021 314 96 16 sau la 0770 355 650.


RECLAMATII

10.1. Procedura reclamatiilor legate de coletul (produsul) primit de client este urmatoarea:

 reclamatiile se transmit in prealabil la adresa de e-mail [email protected], in maxim 48 ore de la data primirii produsului de catre client;
 produsul se trimite la sediul RITM IMPORT EXPORT prin curier, in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala si chitanta de la curier, plus reclamatie scrisa in care sa fie precizate: nume, prenume client, telefon contact, motivul reclamatiei, cauzele presupuse a fi condus la reclamatie, pretentiile clientului.

10.2. RITM IMPORT EXPORT va raspunde reclamatiei in termen de maxim 7 zile lucratoare de la primirea acesteia. In vederea solutionarii reclamatiilor si garantiilor, RITM IMPORT EXPORT poate sa decida:

 respingerea reclamatiei;
remedierea produsului reclamat, pe cheltuiala sa;
 acordarea unei reduceri
 inlocuirea produsului reclamat sau returnarea acestuia.

10.3. Nicio reclamatie nu va fi luata in considerare daca produsul a fost modificat, prelucrat sau s-a intervenit in orice fel asupra lui.


LIMITARE
DE RESPONSABILITATE

11.1. RITM IMPORT EXPORT poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a website-ului www.elleganza.ro. Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice si nu au caracter retroactiv. RITM IMPORT EXPORT isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a website-ului www.elleganza.ro, in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul www.elleganza.ro, fara vreo notificare prealabila.

11.2. RITM IMPORT EXPORT, in calitatea sa de proprietar si administrator al www.elleganza.ro, va lua toate masurile legale si va face toate eforturile rezonabile necesare pentru a asigura legalitatea functionarii website-ului www.elleganza.ro, si, in acest scop, va depune toate eforturile in vederea remedierii oricaror erori sau omisiuni cat mai repede posibil.

11.3. RITM IMPORT EXPORT depune eforturi permanente pentru a asigura o buna functionare si o maxima securitate a acestui Site. Cu toate acestea RITM IMPORT EXPORT nu isi asuma nici o obligatie si nu garanteaza in nici un fel ca acest site este in mod permanent operational si lipsit de orice defecte functionale. Prin urmare, RITM IMPORT EXPORT nu ofera nicio garantie utilizatorilor ca serviciile informatice pe care se bazeaza functionarea site-ului www.elleganza.ro vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori.

11.4. RITM IMPORT EXPORT depune toate diligentele pentru asigurarea corectitudinii si completitudinii datelor si informatiilor publicate pe www.elleganza.ro. Cu toate acestea, utilizatorii sunt informati cu privire la posibilitatea aparitiei unor erori. In masura in care se constata ca eroarea a afectat sau, dupa caz, influentat o comanda, RITM IMPORT EXPORT va informa clientul in cel mai scurt timp posibil in vederea reconfirmarii comenzii sau, eventual, anularii acesteia.

11.5. RITM IMPORT EXPORT nu poate fi tinuta responsabila pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu, etc.) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata pe www.elleganza.ro.

11.6. RITM IMPORT EXPORT isi rezerva dreptul de a introduce materiale publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a www.elleganza.ro, cu respectarea stricta a legislatiei in vigoare.

11.7. Produsele ce fac obiectul vanzarii in cadrul unei promotii sau campanii de orice tip organizate pe www.elleganza.ro se vor supune si termenilor si conditiilor aplicabile respectivei campanii sau promotii si care va fi anuntata in mod corespunzator in prealabil. Utilizatorii sunt rugati sa citeasca termenii si conditiile aplicabile unei anumite campanii sau promotii inainte de efectuarea unei comenzi cu privire la produse care fac parte din respectiva campanie sau promotie.

11.8. RITM IMPORT EXPORT nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate. Produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate.

11.9. RITM IMPORT EXPORT nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in site, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia societatii de catre reprezentantii fiecarei marci.

11.10. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea www.elleganza.ro si/sau al oricarui continut trimis de catre RITM IMPORT EXPORT utilizatorului/clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic  etc.), acesta se declara de acord cu prezentul Regulament. RITM IMPORT EXPORT nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.


UTILIZAREA
www.elleganza.ro DE CATRE MINORI

12.1. Daca utilizatorul este minor si acceseaza www.elleganza.ro, acest lucru se poate face doar sub supravegherea parintelui sau a tutorelui legal. Parintele sau tutorele legal are dreptul de a revizui informatia personala a minorului, de a solicita stergerea acesteia si poate refuza sau interzice viitoarele prelucrari si folosiri ale informatiilor apartinand minorului.

12.2. RITM IMPORT EXPORT recomanda tuturor parintilor si/sau tutorilor legali sa informeze si sa instruiasca minorii, intr-un mod adecvat si corect, cu privire la utilizarea responsabila si in siguranta a datelor personale, in momentul folosirii www.elleganza.ro.


LEGEA APLICABILA.
LITIGII.

13.1. Prezentul Regulament va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

13.2. Orice disputa cu referire la prezentul Regulament sau la executarea obligatiilor contractuale care ar putea sa apara intre utilizator/client si RITM IMPORT EXPORT va rezolva pe cale amiabila. Daca rezolvarea amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta competenta de la sediul RITM IMPORT EXPORT, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

13.3. Orice incercare neautorizata de accesare a datelor personale ale utilizatorilor de pe www.elleganza.ro, de modificare a continutului www.elleganza.ro si de afectare a performantelor acestuia se considera tentativa de fraudare. Orice tentativa de acces neautorizat si fraudare va fi raportata autoritatilor competente.


RESPECTAREA DREPTURILOR DE PROPRIETATE INTELECTUALA

14.1. Denumirea Elleganza si sigla ELLEGANZA sunt marci inregistrate ale RITM IMPORT EXPORT. Marcile ELLEGANZA nu pot fi afisate sau utilizate sub nicio forma fara acordul expres al proprietarului de drept.

14.2. RITM IMPORT EXPORT nu confera utilizatorilor dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul www.elleganza.ro, de a reproduce partial sau integral continutul www.elleganza.ro, de a copia sau de a exploata orice continut in orice alta maniera sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris RITM IMPORT EXPORT.

14.3. Continutul www.elleganza.ro nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Intregul continut al www.elleganza.ro, respectiv imagini, texte, poze, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date - este proprietatea RITM IMPORT EXPORT si al producatorilor/furnizorilor sai, fiind protejat prin legislatia romana si internationala privind drepturile de autor.

14.4. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate, constituie o incalcare a prezentului Regulament.

14.5. RITM IMPORT EXPORT poate oferi utilizatorului/clientului, la solicitarea expresa a acestuia, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al www.elleganza.ro. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului www.elleganza.ro

14.6. Daca se considera ca orice material pus la dispozitie pe www.elleganza.ro, postat de RITM IMPORT EXPORT, de catre utilizatori sau de catre oricare alte terte persoane, violeaza drepturile de autor sau orice alte drepturi, este necesara semnalarea acestei situatii la adresa de e-mail: [email protected]


SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

15.1. RITM IMPORT EXPORT va asigura confidentialitatea tuturor datelor furnizate in scopul crearii contului si livrarii produselor comandate prin intermediul www.elleganza.ro. Pentru informatii detaliate referitoare la politica privind protectia datelor cu caracter personal, rugam utilizatorii sa acceseze sectiunea INFORMAREA PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL.


DISPOZITII FINALE

16.1. RITM IMPORT EXPORT isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate prin intermediul www.elleganza.ro daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de RITM IMPORT EXPORT care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, razboaie, acte de terorism, proteste, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora, conform uzantelor si prevederilor legale in vigoare. RITM IMPORT EXPORT isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul si/sau orice continut fara notificare prealabila a Utilizatorului sau Clientului.

16.2. Fiind de acord cu acest Regulament privind termenii si conditiile de utilizare a website-ului www.elleganza.ro, utilizatorul/clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a website-ului www.elleganza.ro.

16.3. Prevederile prezentului Regulament se completeaza cu dispozitiile Codului Civil, precum si cu dispozitiile legislatiei in vigoare aplicabile raporturilor juridice dintre parti.

16.3. RITM IMPORT EXPORT, in calitate de administrator al www.elleganza.ro, isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui Regulament, fara notificarea prealabila a utilizatorilor. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile pentru utilizarea www.elleganza.ro, in vederea consultarii acestora in orice moment.

Actualizat la data de 08.11.2019

Abonare Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter si primesti cele mai noi promotii si oferte doar pentru tine.

Iti multumim pentru abonare!

Deja primesti toate noutatile Elleganza.ro!

Acum vei fi la curent cu noutatile Elleganza.ro!