Politica de confidentialitate / GDPR

INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prezenta informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal este o anexa - parte integranta din Termenii si Conditiile Generale si contine reguli privind prelucrarea datelor cu caracter personal la care operatorul de date cu caracter personal, astfel cum va fi identificat la cap. I de mai jos, are acces, pe fondul administrarii acestui website, inclusiv informatii referitoare la scopul, domeniul de aplicare a prelucrarii datelor cu caracter personal si drepturile persoanelor vizate care acceseaza website-ul.



1. Prevederi generale

Entitatea responsabila, in sensul Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE („Regulamentul general privind protectia datelor”), pentru prelucrarea datelor in legatura cu utilizarea website-ului https://www.elleganza.ro („Website”) este RITM IMPORT EXPORT S.R.L. (societate cu sediul social situat in Bucuresti, Sector 2, Str. Frederic Chopin Nr. 9B, Camera 1, Et. 1, Ap. 5, cod fiscal RO4942965, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/26506/1993), care are calitatea de OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL („Operatorul”).

In vederea desfasurarii, in conditii de legalitate si de transparenta fata de clienti, a activitatii derulate de catre Operator, in virtutea prevederilor Regulamentului general privind protectia datelor si ale Legii nr. 190 din 18 iulie 2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE („Legea nr. 190/2018”), Operatorul intelege sa ia toate masurile necesare pentru protejarea datelor cu caracter personal cu care vine in contact, furnizate de catre clienti, pe fondul vizitarii si a utilizarii de catre acestia a Website-ului. Prin urmare, Operatorul se obliga sa asigure oricarei persoane fizice care acceseaza Website-ul, care se inregistreaza pe Website si/sau care efectueaza tranzactii prin intermediul acestuia („Utilizator”), o protectie deplina a datelor sale personale, in timpul vizualizarii informatiilor furnizate de Website, pe parcursul procesului de inregistrare, de plasare a comenzilor si de interactionare in orice forma cu reprezentantii Operatorului.

Scopul Website-ului este acela de a prezenta Utilizatorului gama de produse oferite de Operator spre vanzare si pentru a facilita interactiunea dintre Operator si Utilizator, in vederea achizitionarii de catre Utilizator a produselor ofertate de Operator. In vederea indeplinirii acestor obiective, Operatorul isi asuma obligatia legala de a prelucra datele furnizate de Utilizator, care permit identificarea acestuia in orice forma, in procesul de gestionare a comenzilor plasate de Utilizator prin intermediul Website-ului.

Operatorul intelege sa puna in aplicare prevederile Regulamentului general privind protectia datelor si prevederile Legii nr. 190/2018, ante-mentionate, in procesul de colectare si de gestionare a datelor cu caracter personal furnizate de Utilizator, oferind garantiile necesare pentru asigurarea securitatii acestora, inclusiv luarea tuturor masurilor tehnice si organizatorice necesare in acest scop.

La cererea Utilizatorului, Operatorul va furniza acestuia informatii corecte si complete cu privire la datele personale prelucrate, scopul, durata prelucrarii si activitatile conexe prelucrarii datelor efectuate de Operator. Utilizarea serviciilor furnizate de Website, vizualizarea si efectuarea de achizitii prin intermediul Website-ului este voluntara.

Operatorul proceseaza si stocheaza exclusiv datele cu caracter personal care sunt necesare pentru a analiza si calcula frecventa vizitelor efectuate pe Website, pentru a asigura executarea obligatiilor proprii si ale Utilizatorului, pentru a lua legatura cu Utilizatorul, pentru a efectua tranzactii comerciale cu privire la produsele ofertate prin intermediul Website-ului.

Ofiterul responsabil pentru protectia datelor poate fi contactat la adresa de e-mail: [email protected] sau la adresa [email protected]


2. Principii privind gestionarea datelor cu caracter personal

Legalitatea si corectitudinea

Datele cu caracter personal pot fi prelucrate de catre Operator numai in scopuri specificate, pentru fructificarea anumitor drepturi sau asigurarea indeplinirii anumitor obligatii. Operatorul va efectua intotdeauna inregistrarea datelor cu caracter personal in conformitate cu principiul legalitatii. Operatorul va lua toate masurile care se pun pentru a asigura precizia si corectitudinea datelor gestionate.


Transparenta

Operatorul va prelucra datele cu caracter personal cand Utilizatorul si-a dat consimtamantul sau cand prelucrarea este necesara, conform legii sau dispozitiilor unei autoritati, pentru a servi unui interes public.


Limitarea scopului utilizarii datelor cu caracter personal

Scopul prelucrarii si stocarii datelor cu caracter personal trebuie sa corespunda intotdeauna motivelor initiale, cu privire la care Operatorul a fost informat in mod judicios, precum si motivelor legale care termina gestionarea datelor cu caracter personal.


Minimizarea datelor colectate

Datele cu caracter personal prelucrate de catre Operator trebuie sa fie esentiale, sa fie relevante, sa serveasca scopului gestionarii datelor si sa fie adecvate pentru atingerea respectivului scop.


Limitarea stocarii

Datele cu caracter personal vor fi gestionate doar pentru durata necesara atingerii scopului gestionarii lor. Operatorul va sterge datele cu caracter personal:

 daca Utilizatorul solicita acest lucru, in calitatea sa de persoana vizata;
 in cazul in care prelucrarea acestora este ilegala;
 daca datele sunt inexacte sau incomplete si nu pot fi rectificate in mod legal, cu conditia ca stergerea sa nu fie nepermisa de dispozitiile legale;
 daca scopul prelucrarii nu mai exista;
 daca termenul legal limita de pastrare a datelor a expirat;
 daca s-a dispus astfel printr-o hotarare judecatoreasca sau de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.


Integritatea si confidentialitatea

Datele cu caracter personal trebuie sa fie protejate prin masuri corespunzatoare impotriva accesului neautorizat, transmiterii, dezvaluirii publice, stergerii, alterarii, deteriorarii, distrugerii neautorizate. Operatorul va lua toate masurile care se impun pentru a asigura securitatea datelor cu caracter personal, atat in timpul transmiterii datelor de catre Utilizator, cat si ulterior, in timpul stocarii datelor.


Responsabilitate

De fiecare data cand solicita date cu caracter personal Utilizatorului, acesta are dreptul sa decida, in mod liber si lipsit de orice constrangere, daca doreste sa furnizeze datele cerute de Operator. Utilizatorul isi asuma, insa, faptul ca nefurnizarea datelor cu caracter personal solicitate il va impiedica sa beneficieze de serviciile aferente Website-ului care sunt accesibile doar utilizatorilor inregistrati.


Legalitatea prelucrarii

Operatorul gestioneaza datele cu caracter personal pe baza consimtamantului voluntar al Utilizatorului si in virtutea obligatiilor contractuale.



3. Tipurile de date cu caracter personal prelucrate de Operator

In functie de scopul pentru care este utilizat Website-ul, datele cu caracter personal pe care Operatorul le gestioneaza si le prelucreaza difera, astfel:

1. Datele cu caracter personal prelucrate de Operator cand Utilizatorul viziteaza Website-ul

Utilizatorul poate vizita Website-ul fara a oferi date despre persoana sa. In acest caz, vor fi inregistrate datele tehnice de acces pe care browser-ul Utilizatorului le trimite automat pe serverul Operatorului, ca urmare a accesarii Website-ului. Datele de acces includ urmatoarele informatii:

 Ora si data accesarii Website-ului;
 Adresa website-ului accesat si a website-ul de unde se realizeaza accesul;
 Elemente de identificare online (adresa IP, identificatorii asociati dispozitivului etc.);
 Pagina web pe care Utilizatorul a vizitat-o anterior, pornind de la care a accesat, printr-un link, o pagina a Website-ului;
 Informatii despre browser-ul utilizat si despre sistemul de operare.

De asemenea, pe durata vizitarii de catre Utilizator a Website-ului, Operatorul inregistreaza doar acele date pe care Utilizatorul i le comunica in mod activ, cu ajutorul functiilor puse la dispozitie in acest sens. Spre exemplu, Operatorul este informat cu privire la produsele de interes pentru Utilizator atunci cand acesta salveaza un articol in lista de preferinte sau cand utilizeaza functia „Cautare”.

Pentru buna functionare a Website-ului, sunt folosite module tip „cookie”, respectiv fisiere text standardizate care permit stocarea locala de informatii (setari de limba, produsele din cosul de cumparaturi, alte caracteristici de identificare, care pot fi verificate la accesarile ulterioare ale Website-ului, pentru reincarcarea setarilor). Utilizatorul poate vizualiza si poate sterge cookie-urile utilizate, accesand setarile de securitate ale browser-ului. Utilizatorul are posibilitatea de a configura setarea browser-ului conform optiunilor sale si poate refuza acceptarea modulelor cookie. In atare situatie, este posibil ca Utilizatorul sa nu mai poata utiliza toate functiile oferite de Website.

Operatorul poate procesa datele continute in fisierele cookie, in timpul utilizarii de catre vizitatori a Website-ului, in urmatoarele scopuri:

 pentru identificarea utilizatorilor inregistrati ca fiind conectati la nivelul Website-ului si pentru a arata ca acestia sunt conectati;
 pentru pastrarea produselor adaugate in cos in scopul plasarii unei comenzi;
 pentru ajustarea continutului paginii de internet a Website-ului in functie de preferintele individuale ale Utilizatorului si pentru optimizarea utilizarii Website-ului;
 pentru realizarea de statistici care sa prezinte modul de utilizare a Website-ului;
 pentru marketing si remarketing, respectiv cercetarea privind comportamentul vizitatorilor Website-ului prin analiza activitatii acestora pe Website.


2. Datele cu caracter personal prelucrate de Operator cand Utilizatorul isi creeaza un cont de client pe Website

Cu ajutorul contului de client, Operatorul poate sa stocheze datele Utilizatorului (informatii despre comenzi si continutul listelor de preferinte, produsele pe care le-a vizualizat etc.), in mod integrat in baza de date a Operatorului, si, pe baza acestora, Operatorul va putea oferi recomandari personalizate de produse si rezultate mai relevante la cautari, in functie de interesele Utilizatorului la achizitiile anterioare.

In virtutea crearii unui cont de client, Operatorul va oferi Utilizatorului acces direct, protejat prin parola, la datele de client stocate, informatii privind comenzile (produse comandate, numere de articol, date privind marimile) si alte informatii. In atare situatie, Operatorul va stoca temporar adresa de IP a Utilizatorului, folosita la inregistrare.

Utilizatorul are oricand posibilitatea de a sterge contul de client si datele stocate in acesta. In acest sens, Utilizatorul poate transmite un mesaj prin e-mail, la adresa [email protected] sau folosind formularul de contact de pe Website.


3. Datele cu caracter personal prelucrate de Operator cand Utilizatorul plaseaza o comanda prin intermediul Website-ului

Operatorul inregistreaza ce produse comanda Utilizatorul sau ce produse salveaza Utilizatorul in lista de preferinte. In plus, Operatorul stocheaza datele in legatura directa cu executarea comenzilor Utilizatorului, cuprinzand, cu precadere:

 Informatii privind produsele comandate;
 Adresa de e-mail;
 Adresa de facturare si de livrare;
 Detalii de plata;
 Detalii privind returnarile si reclamatiile
 Numerele comenzilor;
 Numerele de urmarire a expedierii comenzilor de catre furnizorii de servicii de transport.


4. Datele cu caracter personal prelucrate de Operator cand Utilizatorul il contacteaza

Cand Utilizatorul contacteaza Operatorul prin intermediul formularului de contact de pe Website, prin intermediul e-mail-ului sau pe cale telefonica, Operatorul va colecta datele de comunicare aferente. In functie de canalul de contact utilizat, datelor vor cuprinde, spre exemplu, detaliile de contact (adresa de e-mail/numar de telefon) si continutul mesajului transmis.

Operatorul utilizeaza retele de socializare precum Facebook si Instagram pentru a mentine legatura cu clientii. Operatorul nu are nicio influenta asupra conditiilor de utilizare ale retelelor de socializare si practicilor acestora privind prelucrarea datelor.



4. Scopul gestionarii datelor

Operatorul gestioneaza si proceseaza datele cu caracter personal pentru a servi in urmatoarele scopuri:

efectuarea comenzilor de catre Utilizator (nume, adresa de livrare);
 identificarea corespunzatoare a Utilizatorului (numele, data nasterii, numarul de telefon, adresa de livrare, adresa de facturare, adresa de e-mail, numele de utilizator, parola);
 contactare (nume, numar de telefon, adresa de e-mail);
 eventuale restituiri ale sumelor achitate, ca urmare a returnarii produselor;
 gestionarea reclamatiilor si sesizarilor referitoare la serviciile prestate de Operator prin intermediul Website-ului;
 indeplinirea obligatiilor contractuale (nume, adresa de facturare, adresa de livrare, adresa postala);
 emiterea facturilor (numele, adresa de facturare);
 implementarea masurilor de securitate a datelor cu caracter personal;
 publicitate/marketing (nume, e-mail);
 prevenirea abuzurilor (nume, numar de telefon, adresa de e-mail).

Plasarea comenzilor pe Website necesita o inregistrare din partea Utilizatorului. In acest sens, urmatoarele date sunt necesare pentru a fi oferite de catre Utilizator: numele complet, adresa de livrare, adresa de facturare, numarul de telefon, e-mail, data nasterii, numele de utilizator, parola.

Operatorul nu va colecta niciodata date sensibile, respectiv datele personale care dezvaluie originea sau nationalitatea rasiala, opiniile politice si orice afiliere cu partidele politice, sanatatea, cazierul judiciar, dependentele patologice sau convingeri religioase.

Anumite categorii de date cu caracter personal, precum adresa IP, date de trafic si date comportamentale, sunt inregistrate pentru a determina numarul de vizitatori ai Website-ului si pentru a identifica potentialele erori. Gestionarea si prelucrarea datelor pot fi efectuate pe serverele unor terte parti.

Unele dintre informatiile furnizate de Utilizator si generate in mod automat (datele de acces, datele de baza si informatii privind comenzile, precum si produsele cautate si produsele din lista de preferinte) sunt utilizate in scopul personalizarii continutului Website-ului, in scopul efectuarii de recomandari individuale de produse sau in scop publicitar. In cazul in care Utilizatorul nu doreste ca Operatorul sa foloseasca datele de baza si datele de comenzi in scop de personalizare/publicitate, Utilizatorul are dreptul de a se dezabona oricand de la contul personal de client. In acest caz, datele aferente contului de client nu vor mai fi luate in considerare pentru personalizare/publicitate.



5. Furnizarea consimtamantului

Temeiul legal al utilizarii Website-ul prin intermediul contului de client creat este reprezentat de art. 6 alin. 1) lit. b) din Regulamentul general privind protectia datelor.

Utilizatorii isi pot da consimtamantul personal, printr-o declaratie facuta in scris, in format electronic, sau prin bifarea casutei „Acceptare cookies” atunci cand utilizeaza Website-ul. Utilizatorul are dreptul sa isi retraga consimtamantul oricand si, in acelasi timp, sa solicite stergerea datelor sale sau sa modifice datele furnizate. In cazul comenzii in asteptare, retragerea consimtamantului este considerata ca fiind o anulare a comenzii, care trebuie comunicata Utilizatorului de catre Operator, impreuna cu raspunsul la cererea de stergere a datelor. Retragerea consimtamantului nu afecteaza legalitatea gestionarii datelor in trecut.

Furnizarea datelor cu caracter personal de catre Utilizator se bazeaza pe dispozitii legale in vigoare si pe obligatii contractuale. Utilizatorul furnizeaza datele sale cu caracter personal daca intentioneaza sa cumpere produse prin intermediul Website-ului. Lipsa datelor face imposibila comanda produselor prin intermediul Website-ului.



6. Durata gestionarii datelor 

Operatorul va stoca datele cu caracter personal doar cat timp va fi necesar pentru ca Operatorul sa isi indeplineasca obligatiile contractuale sau legale sau scopurile pentru care datele au fost initial colectate, respectiv doar cat timp va detine un interes legitim pentru stocarea ulterioara a acestora. In toate celelalte cazuri, Operatorul va sterge datele cu caracter personal, cu exceptia oricaror date pe care va trebui sa le pastreze pe perioadele legale de stocare a datelor.

In cazul in care Utilizatorul va sterge contul de client deschis pe Website, Operatorul va sterge toate datele stocate acolo despre Utilizator. Daca, din motive legale, stergerea completa a datelor nu este posibila sau necesara, datele respective vor fi limitate de la prelucrarea ulterioara.



7. Exercitarea drepturilor de catre Utilizator, in calitate de persoana vizata

Dreptul la informare

Utilizatorul are dreptul de a solicita, in orice moment, informatii in legatura cu prelucrarea si gestionarea datelor sale cu caracter personal. Cererea de informatii poate fi depusa in format electronic prin intermediul adresei de e-mail [email protected] sau in format tiparit la adresa Operatorului din Str. Ion Campineanu nr. 31, si, in plus, pe cale telefonica, la numarul de telefon 0213149616. Cererile de informare comunicate oral vor fi confirmate de Operator prin e-mail. La cererea Utilizatorului, Operatorul ii va furniza acestuia informatii despre datele sale cu caracter personal, sursele de unde au fost obtinute, scopul, motivele si durata prelucrarii, numele si adresa destinatarilor si toate activitatile legate de gestionarea datelor.

Operatorul raspunde solicitarilor de informatii transmise de Utilizator si furnizeaza informatiile solicitate de acesta intr-o forma inteligibila si intr-un format adecvat, in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 20 de zile de la data receptionarii cererii.

Operatorul poate refuza cererea Utilizatorului de furnizare de informatii, caz in care il va informa in scris despre motivele legale de refuz. In cazul in care furnizarea de informatii este refuzata, Operatorul il informeaza pe Utilizator despre posibilitatea de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Operatorul va notifica Autoritatea cu privire la cererile refuzate.

Dreptul de a solicita limitarea procesarii datelor cu caracter personal

Utilizatorul poate solicita limitarea procesarii datelor sale cu caracter personal.

Dreptul de revocare si opozitie

Utilizatorul are dreptul de a revoca in orice moment consimtamantul pe care l-a acordat. Drept consecinta, Operatorul nu va mai putea continua prelucrarea datelor cu caracter personal care se bazau pe acest consimtamant. Revocarea consimtamantului nu afecteaza legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului dumneavoastra pana la data revocarii.

O persoana ale carei date sunt prelucrate are dreptul de opozitie, in orice moment, fata de prelucrarea datelor sale personale, in baza art. 6 alin. 1 lit. e) sau f) din Regulamentul general privind protectia datelor. In atare situatie, Operatorul nu mai poate prelucra astfel de date cu caracter personal, cu exceptia cazului in care demonstreaza existenta unor motive de prelucrare valabile din punct de vedere legal, care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor Utilizatorului. In cazul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate in scopuri de marketing direct, Utilizatorul are dreptul sa se opuna in orice moment prelucrarii datelor sale personale prelucrate in acest scop.

Dreptul de a solicita rectificarea si stergerea Datelor cu caracter personal

Utilizatorul are dreptul de a solicita rectificarea datelor sale cu caracter personal stocate, care sunt incorecte sau neactualizate.

Utilizatorul are dreptul de a solicita stergerea datelor sale cu caracter personal. Daca primeste o astfel de solicitare, Operatorul efectueaza de indata aceasta stergere a datelor furnizate de catre Utilizator in trecut. In cazul in care, din motive exceptionale, nu este posibila stergerea acestor date conform altor dispozitii legale, datele vor fi blocate, astfel incat acestea sa fie disponibile numai in acest scop legal. Datele personale vor fi blocate in loc de stergere de catre Operator, daca acest lucru este solicitat de catre Utilizator sau daca exista motive intemeiate sa se creada ca stergerea ar putea afecta interesele legitime ale solicitantului.

Cererea de stergere a datelor poate fi depusa fie prin intermediul adresei de e-mail g[email protected]a.ro, fie in format tiparit, la adresa Operatorului din Str. Ion Campineanu nr. 31, fie oral, pe cale telefonica. Cererea comunicata oral de stergere a datelor va fi confirmata de catre Operator prin e-mail. In cazul cererii de stergere a informatiilor, datele stocate de Operator nu pot fi gestionate si prelucrate incepand cu ziua in care a fost primita cererea. Pe cale de consecinta, Operatorul va sterge toate legaturile catre datele prelucrate legal care au fost furnizate inainte de primirea cererii, profilul Utilizatorului si deciziile sale automate.

Daca au existat modificari ale datelor furnizate in trecut, Utilizatorul are dreptul sa solicite modificarea acestor date. Cererea de modificare poate fi depusa fie prin intermediul adresei de e-mail [email protected], fie in format tiparit, la adresa Operatorului din Str. Ion Campineanu nr 31, fie oral, pe cale telefonica. Cererile comunicate oral pentru modificarea datelor vor fi confirmate de Operator prin e-mail.

In cazul in care Operatorul refuza sa se conformeze cererii de rectificare, blocare sau stergere transmise de catre Utilizator, motivele pe care se bazeaza decizia de respingere vor fi comunicate acestuia in scris, in termen de 20 de zile de la data receptionarii cererii. In cazul in care rectificarea, blocarea sau stergerea sunt refuzate, Operatorul informeaza Utilizatorul cu privire la posibilitatea de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Dreptul de a formula plangere

Utilizatorul are dreptul de a depune plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal („ANSPDCP”).



8. Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Dezvaluirea/transmiterea mai departe a datelor cu caracter personal are loc in urmatoarele situatii:

 Utilizatorul si-a exprimat acordul expres, in conformitate cu articolul 6 alin. 1 litera a) din Regulamentul general privind protectia datelor;
Transmiterea este necesara in vederea validarii, exercitarii sau apararii unor drepturi legale si nu exista nici un motiv de a se presupune ca Utilizatorul are un interes superior legitim de a se opune transmiterii datelor;
 Operatorul are obligatia legala de transmitere a datelor, in special cand exista o obligatie de dezvaluire catre o autoritate;
Transmiterea este permisa din punct de vedere legal si necesara, in scopul derularii relatiilor contractuale cu Utilizatorul sau pentru initierea unor masuri precontractuale, la cererea Utilizatorului.

O parte a procedurii de procesare a datelor cu caracter personal poate fi efectuata in numele Operatorului de catre furnizori de servicii externi, precum ar fi: centre de date care intretin Website-ul si care stocheaza bazele de date ale Operatorului, furnizorii de servicii IT care intretin sistemele Operatorului, transportatori/expeditori/companii de curierat, furnizorii de servicii de contabilitate, juridice si de consultanta, entitati care gestioneaza plati electronice sau prin card de credit. Operatorul utilizeaza exclusiv serviciile unor furnizori de servicii externi care ofera garantii suficiente pentru a pune in aplicare masuri tehnice si organizatorice potrivite, astfel incat procesarea sa indeplineasca cerintele Regulamentului general privind protectia datelor si sa protejeze drepturile Utilizatorului. In caz de transfer de date catre furnizorii externi de servicii, acestia pot folosi datele exclusiv in scopul prestarii serviciilor respective.

In functie de metoda de plata convenita, Operatorul transmite mai departe datele necesare procesarii platilor (de exemplu, date privind debitul direct sau datele cardului de credit) catre furnizorul de servicii de plata responsabil cu plata. Furnizorii de servicii de plata colecteaza aceste date, in parte, pe proprie raspundere. Furnizorul de servicii de plata pentru platile prin carduri de credit este ING Bank N.V. Amsterdam.

In cazul in care Operatorul va transmite datele cu caracter personal catre un furnizor de servicii situat intr-o tara din afara Spatiului Economic European (SEE), Operatorul va informa Utilizatorul de indata si separat despre acest aspect si despre garantiile specifice pe care se bazeaza transferul de date.



9. Profilarea

Regulamentului general privind protectia datelor impune Operatorului obligatia de a informa Utilizatorul cu privire la profilarea detaliata la art. 22 alin. 1) si 4) din Regulamentul. Profilarea consta in analiza sau estimarea automata a comportamentului unei persoane pe Website, informatiile fiind stranse pe fondul efectuarii unor operatiuni precum adaugarea unui anumit produs in cosul de cumparaturi, prin navigarea pe o anumita pagina a produsului sau prin analizarea istoricului achizitiilor efectuate prin intermediul Website-ului. Consecinta utilizarii profilarii prin intermediul Website-ului poate fi, de exemplu, acordarea de reduceri/propuneri/ avantaje unei anumite persoane, cu privire la produsele care pot corespunde preferintelor sale. In ciuda profilarii, o anumita persoana va lua o decizie libera daca va dori sa beneficieze de reducerile primite sau de conditiile mai avantajoase puse la dispozitie de Operator in urma profilarii.



Prezenta informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal este actualizata constant. Orice modificari semnificative vor fi documentate in informare si, daca este necesar, Operatorul va obtine acordul Utilizatorului, dupa caz.

Abonare Newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter si primesti cele mai noi promotii si oferte doar pentru tine.

Iti multumim pentru abonare!

Deja primesti toate noutatile Elleganza.ro!

Acum vei fi la curent cu noutatile Elleganza.ro!